Детски ликовен ден во рамки на колонијата „Љубанци 2020“

Од:

Во рамките на десеттата ликовна колонија „Љубанци 2020“, денеска ќе се одржи детскиот ликовен ден на кој ќе учествуваат дваесеттина талентирани ученици од седумте основни училишта во општина Бутел.

Како што информираат од општината, учениците заедно ќе сликаат со дваесеттината ликовни уметници кои работат на своите уметнички дела од понеделникот, кога беше отворена десеттата, јубилејна, ликовна колонија „Љубанци 2020“.

По овој повод ликовната колонија ќе ја посети градоначалникот Велимир Смилевски.

Би можело да ве интересира

Перформанс на живи скулптури во Гевгелија по повод Светската недела на детето

Ана Ололовска

Фестивал на урбана култура – МУРАЛ

Ана Ололовска

Отворање на уметничките колонии во Слоештица и во Цапари

Ана Ололовска

Паралелни ликовни колонии во Слоештица и во Цапари

Ана Ололовска

Авторскиот портрет на Константин Плевнеш на Интернационалниот фестивал на фотографијата во Банги

Ана Ололовска

Во Велес ќе се одржи втората Скулпторска колонија „Велес 2020“

Ана Ололовска