Денови на современ мексикански филм од 21 до 25 јуни во Кинотека

Филмови од поновата мексиканска продукција ќе бидат прикажани во рамки на Деновите на современ мексикански филм, што од 21 до 25 јуни ќе се прикажуваат во Кинотека. 

Публиката ќе може да ги погледне филмовите „Не е виновно детето“ според сценарио и режија на Густаво Лоза, „Почетокот на времето“ во режија и според сценарио на Бернардо Арелано, „Генерација Спилберг“ според сценарио и режија на Хибран Базан, „Кога ќе се вратат децата“ во режија на Хуго Лара и „Товар“ во режија на Алан Хонсон.

Програмата се реализира со поддршка на Амбасадата на Мексико во Белград, во соработка со Кинотеката.

Влезот за проекциите е бесплатен. Повеќе информации за филмовите може да се прочитаат на веб-страницата на Кинотека kinoteka.mk 

Би можело да ве интересира

Филозофски филмски фестивал во Кинотека од денеска до 16 мај

Ана Ололовска

Ретроспективи и авторски програми во мај и јуни во Кинотека

Ана Ололовска

Два документарни филма за браќата Манаки во Кинотека

Ана Ололовска

Сценаристичка лабораторија секоја среда во Кинотека

Ана Ололовска

Филмови од Буњеул, Саура и Берланга во Кинотека

Ана Ололовска

Бесплатни филмови во Кинотека за посетителите со велосипед

Ана Ололовска