Дариа Матевски во финалето на фестивалот „Деца поети“ во Мостар

Од:

Осмооделенката Дариа Матевски од ПСУ „Јахја Кемал“ и нејзината професорка Антоанета Тримчевиќ учествуваа на фестивалот „Деца поети“, што одна 1 и 2 февруари годинава се одржа во Мостар, Босна и Херцеговина. Фестивалот се организира во чест на поетот Алекса Шантиќ.

Како што информираат од ПСУ „,Јахја Кемал“, Дариа Матевски со нејзината песна „Ѕвезди“ влегла во финалето на овој седми литературен фестивал и освоила награда „Најубава песна на македонски јазик“.

На фестивалот пристигнале 2.000 литературни творби и биле избрани 30 финалисти од земјите на поранешна Југославија, Србија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Хрватска, Словенија и Северна Македонија.

Би можело да ве интересира

Поезија од Наташа Сарџоска објавена во САД

Ана Ололовска

Заврши конкурсот за седмото издание на поетскиот фестивал „Литературни искри”

Ана Ололовска

Почина Фахри Каја – поет, раскажувач, литературен критичар, антологичар, новинар и преведувач

Ана Ололовска

Промоција на стихозбирката „Јас сум Цако“ од Александар Матовски-Цако

Ана Ололовска

Отворен конкурс за учество на меѓународниот поетски фестивал „Литературни искри“

Ана Ололовска

Познати добитниците на наградата „Антево слово“

Ана Ололовска