„Да го поздравиш и да ми го бациш“ повторно во МКЦ

Од:

„Да го поздравиш и да ми го бациш“, во продукција на здружението АРТОПИЈА, се враќа на репертоар во МКЦ со две изведби, во вторник и среда, со почеток од 21 часот во Џебно кино.

Да го поздравиш и да ми го бациш е документарна претстава, авторско дело на четворица актери и еден режисер. Ја раскажува приказната за растењето, за соништата за себеостварувањето и за соочувањето со општествените механизми на функционирање.

Темите што се отвораат во претставата (уметноста во себе, надежите, стравовите, борбите за остварување на креативниот потенцијал…) се одраз на личните искуства на актерите и зборуваат за борбата за индивидуална слобода.

Каков треба да биде тетатарот денес? Кое е неговото место во опшетството? Кое е местото на младинците во општетсвото во кое живееме? Претставата зборува и за: емотивната слика на индивидуалниот внатрешен конфликт помеѓу интутитивното и рационалното, за слика за вакуум просторот помеѓу „каков сакаме да биде животот“ и „каков животот навистина е“ итн. Севкупно, актерите на сцена поставуваат прашања и отворат дилеми барајќи начин да ги одговорат.

Играат – Бојан Кирковски, Наташа Петровиќ, Ненад Митевски, Симона Спировска Костовска. Режијата е на Билјана Радиноска.

Претставата не е наменета за лица под 16 години!

Би можело да ве интересира

„Едвард раце ножици“ – премиера на Театарот за деца и младинци

Ана Ололовска

Претставата „Карневалите на Корча“ го отвора фестивалот „Скупи“

Ана Ололовска

Премиера на крими-комедијата „Скандал“

Ана Ололовска

Седум претстави на 13. „Скупи“ од 21 до 27 октомври

Ана Ололовска

Неда Арнериќ и Диме Илиев од „Исправи се Делфина” се сретнаа по 20 години во Битола

Ана Ололовска

Втора премиера на Тетовски театар со претставата „Бидерман и потпалувачите на огнови“

Ана Ололовска