Бесплатна изведба на „Само глас“ на МНТ по повод Светскиот ден на театарот

Од:

Македонскиот народен театар соопшти дека по повод Светскиот ден на театарот – 27 Март публиката ќе има можност бесплатно да ја гледа претставата „Само глас“ од Нина Плавањац, во режија на Марјан Неќак.

Во претставата играат првенците на МНТ – Звездана Ангеловска и Никола Ристановски, со снимен глас, како и балетанот Дејан Битровски.

Пред почетокот на изведбата ќе бидат прочитани светската и националната порака по повод Светскиот ден на театарот – автор на светската порака е египетска актерка Самиха Ајуб, а автор на македонската порака годинава е Теута Ајдини-Јегени.

МНТ информира дека билетите за бесплатната изведба на претставата „Само глас“ треба да се подигнат на денот на изведбата од 14 часот на билетарницата на МНТ.

Би можело да ве интересира

МНТ со „Народен непријател“ гостува во Црна Гора и БиХ

Ана Ололовска

Бесплатна изведба на „Само глас“ во МНТ по повод Светскиот ден на театарот

Ана Ололовска

Прва читачка проба за претставата „Иванов“

Ана Ололовска

Премиера на претставата „Сите сме птици“ во режија на Слободан Унковски

Ана Ололовска

Опера и балет пушта тајфуни да ги згрее уметниците, публиката се жали дека се смрзнува на претставите, МНТ денес ќе го вклучи греењето

Маја Илиевска-Пачемска

Претставата „Народен непријател“ гостува во Црна Гора

Ана Ололовска