„Ана Каренина“ на сцената на Националната опера и балет на 19 септември

Од:

Балетската претстава во два чина „Ана Каренина“ со одбрана музика од рускиот великан Петар Илич Чајковски на сцената на Националната опера и балет на 19 септември, со почеток во 20.00 часот.

Преку современите кореографски решенија сoединети со класичен балет на Лео Мујиќ од Хрватска, минималистичка, но ефектна сценографија, прекрасните костими на Александар Ношпал, ќе видиме едно интересно визуелно, динамично и полно со страст балетско видување на познатиот роман „Ана Каренина“ на големиот руски писател Толстој.

Во повеќе од два часа, балетските уметници на НОБ, на чело со впечатливиот, емотивниот до исцрпување танц и инспиративните движења на Мими Поп Алексова Атанасовска како Ана Каренина, Бобан Ковачевски како Вронски, Васил Чичијашвили од Грузија како гроф Каренин, ќе ги пренесат сите емоции кои го означуваат ова дело: љубов, страст, омраза, лутина, гнев, љубомора, тага, мајчинска болка…

Би можело да ве интересира

„Либертанго“ дел од „Охридско лето“

Ана Ололовска

„Ана Каренина“ повторно на сцената на Националната опера и балет на 5 јули

Ана Ололовска

Изведба на „Ана Каренина“ во рамките на 40-то Скопско лето

Ана Ололовска

„Либертанго“ во Националната опера и балет

Ана Ололовска

„Либертанго“ на 20 јуни во НОБ

Ана Ололовска

Презентација на програмата на Катедрата за балетска педагогија современ танц

Ана Ололовска