Ана Бландијана – добитник на наградата „Златен венец“ на СВП за 2019

Од:

Романската поетеса Ана Бландијана е лауреат на годинашниот „Златен венец“ на Струшките вечери на поезијата.

Одлуката денеска, на Светскиот ден поезијата, ја соопштија дирекцијата и Управниот одбор на СВП, чие 58-мо издание традиционално ќе се одржи на крајот на август.

„Златниот венец“ на Ана Бландијана ќе и биде врачен на меѓународниот поетски митинг „Мостови“ на затворањето на Струшките вечери на поезијата.

Би можело да ве интересира

Со порака од Влада Урошевиќ, отворено 58-то издание на „Струшките вечери на поезијата“

Ана Ололовска

Почнуваат 58. Струшки вечери на поезијата

Ана Ололовска

Конкурс за поезија и плакат за деветтиот фестивал „100 Илјади поети за промена“

Нова стихозбирка за деца од Наум Попески

„Картографија на огнот” прва македонска антологија објавена во Колумбија

Ана Ололовска

Поезија од Марковски објавена во американското списание Harbinger Asylum

Ана Ололовска