Александар Стеванов застапен во стрип-магазинот „Парабелум“

Од:

Во октомврискиот број на стрип-магазинот „Парабелум“, кој овој викенд официјално ќе биде промовиран на вториот Меѓународен салон на стрип во Бања Лука, со свои дела е застапен и Александар Стеванов од Штип. Станува збор за стрипот „Сламберленд“ кој по негово сценарио го илустрира Наташа Коњевиќ од Бања Лука.

– „Парабелум“, кој е во издание на Здружението на стрип-автори и љубители на стрипот од Република Српска – „Деветта димензија“, е убедливо најобемниот балкански стрип-магазин. Овој негов деветти број, најавен како јубилеен поради тоа што стрипот се смета за деветта уметност, е распослан на вкупно 300 страници од кои 32 во боја, изјави Стеванов.

Тој е редовен соработник на списанието, во кое објавувал теоретски текстови, како и коавторски стрипови заедно со Весна Ничевска од Скопје и Дарко Богданов од Виница.

Би можело да ве интересира

Стрип центарот на Македонија – Велес објави нови стрип книги

Ана Ололовска

Објавена книгата „Визуелна хроника на македонскиот стрип: 2000-2007“

Ана Ололовска

Излезе од печат „Стрип Алманах“ бр. 4

Ана Ололовска

Реакција од Стрип-центар на Македонија по резултатите од Годишната програма за култура

Ана Ололовска

Изложба на стрипови и промоција на публикацијата „Школа за ангажиран стрип“

Ана Ололовска

Изложба „Скопска стрип акција 2019“

Ана Ололовска