АКУД „Мирче Ацев“ ќе одбележи 70 години од своето постоење

Од:

Со концорт на фолклорниот и хорскиот ансамбл, Aкадемското културно-уметничко друштво „Мирче Ацев“ денеска ќе одбележи 70 години од своето постоење.

Друштвото ќе одржи целовечерен свечен концерт, кој веќе посетителите секоја година го очекуваат, поради својата долгогодишна традиција што се покажа како манифестација која заслужува почит во месецот кој изобилува со настани од културата.

На концертот ќе настапи и народниот оркестар на „Мирче Ацев“, а солистка ќе биде познатата пејачка Елена Петреска.

Во текот на следниот период предвидени се голем број настапи и концерти, а во летниот период, пак, во план е и одржување на 40-то издание на Меѓународниот студентски фолклорен фестивал.

Би можело да ве интересира

Меѓународен детски фолклорен фестивал „Оро без граници“

Ана Ололовска

Детскиот фолклорен фестивал „Оро без граници“ – симбол на пријателство меѓу децата

Ана Ололовска

Затворено годинашното издание на Меѓународниот фолклорен фестивал „Св.Јоаким Осоговски”

Ана Ололовска

Започна Етно Плоштад фестивал 2019 во Берово

Ана Ололовска

Во Крива Паланка утре почнува 15-от Интернационален фолклорен фестивал „Св.Јоаким Осоговски“

Ана Ололовска

Фолклорниот ансамбл „Тиквеш“ од Кавадарци најуспешна група на „Илинденски денови“

Ана Ололовска