Свет

Вести од светот – Политика – Економија – Финансии | А1он

Економија Свет

Рекордна невработеност во еврозоната

А1он
Инфлацијата во еврозоната во август повторно скокна на 2,6 отсто, покажаа денеска прелиминарните податоци на Европскиот завод за статистика. Откако во изминатиот тримесечен период мируваше