Регион

Најнови вести од регионот – Балкан – Политика – Економија

Регион

Новинарско здружение од Србија побара ослободување на Кежаровски

А1он
Независното здружение на новинари на Србија – НУН изрази солидарност со новинарот Кежаровски кој вчера започна со штрајк со глад. НУНС го поддржува барањето на
Регион

Уставниот суд бара од Јахјага да не го потпишува законот за амнестија

А1он
Уставниот суд на Косово побара од косовската претседателка Атифете Јахјага да го одложи потпишувањето на Законот за амнестија за осум дена, бидејќи добил барање за утврдување на
Регион

Српски средношколци се изјаснуваат како Роми за полесно да се запишат на факултет

А1он
Ученици во средните училишта во Србија се изјаснуваат како Роми, со цел полесно да се запишат на факултет, да добијат стипендија или места во студентските домови,