Економија

Економија – Вести – Македонија – Свет – Балкан | А1он

Економија

„Џонсон Мети“ со втора фабрика во Македонија

А1он
Најголемиот извозник од земјава, британската компанија „Џонсон Мети“, ќе го удвои производството во Македонија. Kомпанијата ќе отвори уште една фабрика за катализатори во индустриската зона
Економија

СДСМ: Ребалансот на Буџетот не е во интерес на граѓаните

А1он
Економско-социјалниот совет на СДСМ, обвини дека ребалансот на Буџетот е резултат на нејзината лоша економска политика. Ребаланост, смета Советот, не е во интерес на граѓаните,
Економија

Работното време на градинките ќе се прилагодува

А1он
Работното време на градинките ќе се прилагоди на потребите на родителите, најави министерот за труд и социјална политика Спиро Ристовски. „Ќе има реорганизација соодветна на