Економија

Економија – Вести – Македонија – Свет – Балкан | А1он

Економија

Уставниот суд на Франција го отфрли данокот од 75% за високите лични примања

А1он
Уставниот суд на Франција го прогласи за неуставен делот од законот со кој се воведуваше данок од 75 процнти од високите лични примања, кои надминуваа еден милион евра
Економија

„Самсунг“ планира да продаде 510 милиони телефони во 2013 година

А1он
Јужнокорејскиот електронски гигант „Самсунг“ планира следната година да продаде повеќе од половина милијарда телефони во светот (510 милиони) и со тоа да ја зачува лидерската позиција
Економија

Општина Охрид: ВМРО-ДПМНЕ побрзаа на јавноста да и пласираат нова лага

А1он
Советниците на ВМРО- ДПМНЕ , ја напуштија денешната седница на Советот на Општина Охрид , на која беше донесен буџетот на општината за 2013 година.
Економија

(ВИДЕО) Јовановски: Владата не задолжува со нови 400 милиони евра

А1он
СДСМ денеска на прес-конференција обвини дека власта продолжува со задолжувањето на граѓаните за нови над 400 милиони евра, односно оти секое четиричлено семејство ќе биде задолжено
Економија

Пререгистрација на невработени на лица кои активно бараат работа и останати

А1он
Во Агенцијата за вработување во тек е пререгистрација на невработените во две евиденции, една за оние кои активно бараат работа и друга за останати кои