Економија

Економија – Вести – Македонија – Свет – Балкан | А1он

Економија

Корвета „Стингреј“ кабриолет пристигнува на Саемот во Женева

А1он
Седмата генерација на Шевролет Корвета неодамна беше претставена на отворањето на Саемот на автомобили во Детроит, а веќе е најавена и кабриолет верзија. Новата Шевролет
Економија

„Мудис“ ја намали инвеститорската доверба на Хрватска до шпекулативно ниво

А1он
Меѓународната рејтинг генција „Мудис“ ја намали инвеститорската доверба на Хрватска до нивотот Ба1 од претходното Баа3, со што земјата е ставена во категоријата на шпекулативни
Економија

Конгресот на САД го одобри привременото надминување на лимитот на федералниот долг

А1он
Конгресот на САД го одобри законот за привремено укинување на лимитот на државниот долг, што до крајот на минатата година ја достигна својата определена граница
Економија

Невработеноста во Бразил лани рекорднo ниско, 4,6 отсто

А1он
Во декември 2012 година невработеноста во Бразил изнесувала 4,6 отсто, што е најниското ниво од 2002 година, кога е започнато со водење на статистиката. Просечното
Економија

Шпаркасе банка доделува три стипендии за Универзитетот во Грац

А1он
Шпаркасе Банка и Штаермеркише Шпаркасе во соработка со Универзитетот во Грац годинава ја продолжуваат програмата „Најдобрите од Југоистокот“ за доделување едногодишни стипендии за усовршување и
Економија

Намален бројот на работници во индустријата

А1он
Бројот на работниците во индустријата во декември минатата година, во однос на истиот месец од 2011. е намален за 1,3 проценти. Во периодот јануари-декември 2012 споредено  со 2011. бројот