Македонија

СДСМ преку оглас го бара кандидатот за претседател на државата

А1он
СДСМ објави отворен повик за самокандидирање на кандидати за претстојните претседателски избори. Во огласот се наведени четири критериуми кои се бараат од кандидатите: да е
Магазин

Куба очекува оваа година да има најголем број туристи во својата историја

А1он
Туристичката организација во Куба соопшти дека островот во 2016 година бил домаќин на 4,74 милиони туристи, а за 2019 година се ппроценува дека оваа бројка