Македонија

Македонија најлошо рангирана според клиентелизмот во медиумите

А1он
Македонија, заедно со Босна и Херцеговина, е последна во регионот, со дури негативна вредност на индексот за целокупниот систем за справување со клиентелизмот во медиумите.
Македонија

Правата на новинарите се штитат со синдикално органзирање и колективен договор

А1он
Без решавање на професионалните и работни права на новинарите нема независно, објективно и професионално новинарство, оценија учесниците на денешната конференција „За медиумските работи“ во организација
Култура

Ана Јовковска: Литературата треба да е храбра, а воздухот не подразбира компромиси

А1он
Првиот тираж на книгата „Пулсoт и времето“ на новинарката Ана Јовковска, во издание на читачкиот клуб „Силсонс“ при „Матица македонска“ се продадал за рекордно брзо
Свет

(ВИДЕО) АЗЕРБЕЈЏАН: Пратеничка барала еден милион евра мито

А1он
Гулар Ахмедова, пратеничка во Парламентот на Азербејџан, на видео снимка бара еден милион евра од Елшад Абдулаев, поранешен ректор на еден азербејџански универзитет и за возврат
Македонија

WTF?!?! На училишна тетратка отпечатени “сочни“ пцовки

А1он
На училишна тетратка произведна во Словенија, на задната страна отпечатени се десетина “сочни“ пцовки. Не се знае дали вакви тетратки биле увезени во Македонија, но