Македонија

Копјата ќе се кршат за лустрацијата и ребалансот на буџетот

А1он
Денеска, трет ден народните избраници ќе дебатираат за предлогот на Владата за ребаланс на буџетот. Има пријавено голем број дискутанти, а според Деловникот расправата може
Регион

Турција ќе го забрани абортусот?

А1он
Неколку стотици жени, демонстрираа во Истанбул, на најголемите протести од овој тип, откако Турција најави забрана на абортусот. Жените носеле транспаренти „Моето тело, мој избор“