Во вторник во МОБ изведба на балетската претстава „Самсон и Далила“

Во вторник, на 15-ти јануари, со почеток во 20 часот, во Македонската опера и балет ќе биде изведена балетската претстава „Самсон и Далила“, на музика на Камиј Сен-Санс.

„Самсон и Далила“ е во кореографија на Роналд Савковиќ (Хрватска), додека во насловните улоги ќе настапат: Александра Мијалкова и Васил Чичијашвили (Грузија).

Во улогата на Крв: Саша Ефтимова, Месо: Ендру Кук (Англија), Церемонијал мајстор: Мирослав Митрашиновиќ и Смрт: Олга Панго

„Самсон и Далила“ обработува библиска приказна за вечната борба помеѓу ДОБРОТО И ЗЛОТО.

Би можело да ве интересира

Изведба на „Ана Каренина“ во рамките на 40-то Скопско лето

A1on

„Либертанго“ во Националната опера и балет

A1on

„Либертанго“ на 20 јуни во НОБ

A1on

Презентација на програмата на Катедрата за балетска педагогија современ танц

A1on

„Риголето“ вечер на програмата на 47. Мајски оперски вечери

A1on

Изведба на „Боеми“ на 22 мај

A1on