Во Прилеп се одржа осмиот „Поетски слам Македонија“

Прилеп синоќа беше домаќин на осмата манифестација „Поетски слам Македонија“, во организација на прилепската асоцијација „Театарска работилница Прилеп“.

Во градската библиотека „Борка Талески“, 17 автори ги претставија своите творби. Гости беа и Бранислав Николов и Тихомир Јанчовски.

Жири-комисијата избрана од публиката за победник го прогласи авторот Игор Трпчески од Прилеп. Второто место и припадна на Елена Пренџова, а третото место го освои Роза Милкова.

Организаторот нагласува дека манифестацијата стана традиционална и ги претставува авторите од речиси цела Македонија.

Би можело да ве интересира

„Поетски искри од огништето на Ванчо Николески-2019“ во Лескоец

A1on

Наградата „Франческо Петрарка“ за поетот и академик Василевски

A1on

Почина поетот Милан Терзовски

A1on

Почнуваат 56-те Рацинови средби

A1on

Во Самобор одбележани осум децении од печатењето на „Бели Мугри“

A1on

Поезија од Стефан Марковски објавена на кинески јазик

A1on