Свечено одбележување на Св. Кирил и Методиј во организација на Педагошки факултет

Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“ – Скопје по повод патрониот празник на Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ денеска организира свечено одбележување на 24 Мај, Денот на сесловенските просветители, св. Кирил и Методиј.

Во рамките на свеченоста ќе се одржи Вториот поетски студентски фестивал „На крилата на зборот“, на кој ќе учествуваат студенти поети од неколку факултети од Скопје, Битола и Штип.

Предвидено е и доделување награди за најдобрите есеи на тема „Библиотеките и библиотекарството во 21 век“.

Би можело да ве интересира

ВИДЕО: Свечена академија по повод 70 години на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“

A1on

УКИМ одбележува 70-годишен јубилеј

A1on

УКИМ одбележува 70 години од основањето

A1on

Дебата за поттикнување на академската соработка меѓу Северна Македонија и Грција

A1on

Акција на ЈП „Комунална хигиена“ за чистење на универзитетскиот кампус

Sandra Boshkovska

Меѓународната манифестација „Ноќ на идеите“ во Скопје

A1on