Започнува акцијата „Цел Центар на точак”

Општина Центар Скопје од денеска започнува со спроведување на акцијата „Цел Центар на точак”. Со ова ја покажуваме грижата за поздрава животна средина и помал сообраќаен метеж.

Општината ќе субвенционира 30% од цената на купување на нов велосипед, но најмногу до 3.000 денари.

Секој полнолетен жител на Општина Центар што ќе купи велосипед започнувајки од втори мај, потребно е да ги достави следниве документи:
– Копија од лична карта
– Копија од трансакциска сметка
– Фискална сметка со сметкопотврда или фактура за купен велосипед.

Барањата со комплетна документација се доставуваат во архивата на Општина Центар-Скопје, барака број 6, почнувајќи од втори мај. По доставувањето на документите, подносителите ќе бидат известени за редниот број на поднесокот и субвенционирањето.

Правото на субвенција е еднократно.

Акцијата ќе трае се до исцрпување на предвидените средства во Буџетот на Општина Центар-Скопје.

За сите дополнителни информации, граѓаните можат да се обратат кај координаторот на проектот, Емил Николовски, соопштуваат од Општина Центар.

Телефони за контакт: 3203-631 и 076-353-620

Би можело да ве интересира

Санкционирани 252 непрописно паркирани возила на територијата на Општина Центар

Ана Ололовска

Киното во „Железничката зграда“ се отвора за јавни настани со фокус на културата

Ана Ололовска

Центарци ги искористија субвенциите за велосипеди, продолжува повикот за субвенции за тротинети

Ана Ололовска

Општина Центар ги отстранува нелегалните тераси на угостителските објекти

Ана Ололовска

Дислоцирана катната гаража и зачувани зелените површини во ДУП Градски четврт Даре Џамбаз

Ана Ололовска

ВИДЕО: Трубачи за скопските полуматуранти, на оро со наставниците