Предавање на амбасадорот Шчербак за системите на колективна безбедност од руски аспект

Предавање на тема „Системите на колективна безбедност: историски и актуелни погледи од призма на Руската Федерација” ќе одржи денеска амбасадорот на Руската Федерација, Олег Шчербак.

Предавањето е во рамките на активностите на Дипломатскиот Форум на Факултет за безбедност при Универзитет Климент Охридски.