Пуштање во употреба на новата детска градинка „Морковче“

Министерот за труд и социјална политка, Диме Спасов и градоначалникот на општина Гази Баба, Тони Трајковски денеска свечено ќе ја пуштат во употреба новата Јавна општинска установа за деца-детска градинка „Морковче“.

Градинката, која се наоѓа во населенот место Нова Колонија ведна до ОУ „Његош“, е првата новоизградена јавна детска установа во општина Гази Баба во последните 25 години.

Би можело да ве интересира

(ВИДЕО) Жителите на Јака: „Елитната населба“ е целата во кал, во потполн мрак, без јавен превоз

A1on

„Соседи“ документарен филм за правата на лицата со психо-социјални нарушувања

A1on

„Соседи“ документарен филм за подигнување на свеста за правата на лицата со психо-социјални нарушувања

A1on

(ВИДЕО) Шахпаска: Опфатот за детски и образовен додаток го зголемивме за 20 пати

A1on

Од денеска почнува поднесувањето барања за новите права од социјалната реформа

A1on

(ВИДЕО) Тасевска: Граѓаните да аплицираат за средства од социјалната реформа

A1on

Leave a Comment

eleven − seven =