Изложба „Магла“ во „Мала станица“

Изложбата „Магла“ вечер ќе биде отворена во мултимедијалниот центар „Мала станица“.

Учесници на изложбата се четворица косовски и еден австриски уметник – Луан Бајрактари, Газменд Ејупи, Дритон Селмани, Алберт Алгајер и Фатмир Мустафа – Карло. Изложбата е под кураторство на Ави Лубин, познат израелски куратор и годинашен куратор на израелскиот павилјон на Венецијанското биенале.

Организатор на проектот е Ана Франговска, виш кустос во Националната галерија на Република Северна Македонија. Изложбата е организирана во соработка со Националната галерија на Република Косово.

Изложбата ќе биде поставена до 2 јули.

Би можело да ве интересира

Изложба на Христина Смилкова во Гевгелија

Ана Ололовска

Во Солун изложба на дела на уметници од ЈИЕ организирана од МСУ

Ана Ололовска

Отворена казахстанската изложба „Великата стена: Историја и култура“ во Археолошкиот музеј“

Ана Ололовска

Изложба на Дарко Трпчески во Куманово

Ана Ололовска

Отворање на изложбата со Златниот човек од Казахстан

Ана Ололовска

Изложба „Релации“ со дела од Игор Таневски и Александра Костадиновска

Ана Ололовска