Тај Брејди: Вештачката интелигенција нема да ги замени луѓето

Во складиштата на „Амазон“ секогаш ќе имаат потреба од човечки кадар, нагласи Тај Брејди, главен технолог за роботика во таа компанија во интервју за Би-Би-Си.

Компанијата објави дека има распоредено повеќе од 200.000 роботи што работат во магацини на околу 50 локации.

Сепак, и покрај фактот што Амазон инвестира многу во напредната роботика, Тај Брејди вели дека центрите на компанијата никогаш нема да стигнат до точка каде што би можеле да бидат целосно автоматизирани.

-Никако. Ниту еден атом од моето тело тоа не го гледа, рече тој.

-Начинот на кој размислувам за ова е симфонијата на луѓето и машините кои работат заедно, ви требаат и едното и другото, рече Брејди.

-Предизвикот што го имаме пред нас е – како паметно да ги дизајнираме нашите машини за да ги прошириме човечките способности, рече тој.

Би можело да ве интересира

ВИДЕО: Јапонски грамофон со тркалезен екран на себе

A1on

Роботи кои ќе им помагаат на лица со попреченост

A1on

ВИДЕО: Новата Нокиа ќе чини 112 долари

A1on

Г-20 се согласија за правила при користење вештачка интелегенција

A1on

Лаптоп полн со најопасните вируси продаден за над 1,3 милиони долари

A1on

Првиот 5-Г телевизор ќе биде претставен до крајот на годинава

A1on