Шефот на Huawei призна дека на членовите на своето семејство им купил IPhone телефони

Основачот и директор на Huawei, Рен Женгфеи на членовите на своето семејство им купил IPhone телефони.

Како што пишува британскиот Independent, Женгеи призна дека ги купил уредите на iPhone додека бил во странство.

“iPhone има добар екосистем и кога моето семејство е во странство, сè уште ги купувам уредите на “iPhone”. Љубовта кон Huawei не мора да значи љубов за Huawei мобилните телефони”, рече Женгфеи.