Словенија под снег, задолжителна е зимска опрема

Снегот што паѓа во Словенија создаде сообраќајни проблеми, така што зимската опрема е задолжителна на некои од патиштата во северозападниот дел на земјата.

Снежните врнежи ова утро беа први во областа на Крањска Гора, а подоцна и во Бохињ и во селската долина, според словенечките медиуми. Снегот паѓа на надморска височина од околу 800 метри.

Сообраќајниот информативен центар за државни патишта ги предупреди возачите дека поради зимските услови е затворен патот што поминува низ Вршиќ, како и преминот Коренско седло кој води кон Австрија.