Куќа со базен на провиден покрив на Малта

Италијанското архитектонско студио Аркитренд креираше куќа со базен на провиден покрив во малтешкиот приморски град Сент Џулијанс.

Резиденцијата е изградена од армиран бетон, а на предната страна има стаклена фасада која ја издвојува од околните зданија. На местото каде што се наоѓала кровната тераса која е урната и реконструирана, е вграден провидниот базен.

Опколена со дрвена палуба, терасата нуди панорамски поглед на морето и на главниот град на Малта, Валета.

Би можело да ве интересира

Шумска куќичка во облик на спирала

A1on

Проѕирен базен на покрив од 55-катница во Лондон

A1on

ВИДЕО: Македонски павилјон на Прашкото Квадриенале

A1on

Луксузен швајцарски „биткоин“ часовник

A1on

Симбиоза на каменот и морето

A1on

Куќа инспирирана од џезот

A1on