Земјотрес почувствуван во Гевгелија

Земјотрес со интензитет од три степени според Европската макросеизмичка скала е почувствуван денеска во Гевгелија и околината.

Земјотресот од телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, е регистриран во 13 часот и три минути, чиј епицентар се наоѓа 140 km југоисточно од Скопјe и потекнува од гевгелиското епицентрално подрачје.

Би можело да ве интересира

Умерен земјотрес регистриран во Калифорнија

A1on

Умерен земјотрес регистриран во западна Франција

A1on

Од утре трето теренско прскање против комарци во општина Гевгелија

A1on

Втор земјотрес за помалку од една недела на подрачјето на Охрид

A1on

Силен земјотрес во Чиле

A1on

Земјотрес почувствуван во Охрид и околината

A1on