Националната Стратегија за мали и средни претпријатија на владина седница

Информацијата во врска со отпочнување активности за спроведување на Националната Стратегија за мали и средни претпријатија 2018-2023-та година, со Акциски план ќе биде разгледана на денешната 130-та владина седница.

На дневен ред на седницата е и информацијата за прогресот на реализација на акцискиот план за пристапни рампи за лицата со инвалидност, како и информацијата за подготовка на национална стратегија за електронско здравство, со Предлог – одлука.

Како материјал за информирање, Владата на Република Северна Македонија ќе ги разгледа Информацијата за прогресот во однос на обезбедување на посебен софтвер (програма) за внесување и процесирање на податоци за сообраќајни незгоди „Електронски записник од увид во сообраќајна незгода“, како и информацијата за прогресот и реализацијата на проектот „Креирање на стандарди на професионални компетенции“.

Би можело да ве интересира

Собранието утре ќе ги гласа предлозите за избор на нови членови на Владата

A1on

ВИДЕО: „Метлата“ на Заев – неуспешна шминка за лошите политики

Галена Николовска-Ризвановиќ

Јовановиќ: Метлата требаше да ги фати оние кои местеа милионски тендери

A1on

Ревматолог за култура, финансиски консултант за екологија, инженер за политички систем

Мери Јордановска

Биографијата на Заев за министер за финансии како во времето за Тито

A1on

Наместо да мете криминал и неспособност, со метлата Заев се назначи и за министер за финансии

A1on