Обука за пожарникари за поефикасно справување со кризни ситуации

Дирекцијата за заштита и спасување со посредство на Холандската амбасада во Скопје, денеска и утре организира обука на пожарникарите од ТППЕ во државата, за користење на хидрауличен алат за спасување од сообраќајни незгоди.

Како што соопштуваат, со оваа обука, се подигнува готовноста на тимовите за брз одговор во Дирекцијата за заштита и спасување и се очекува поефикасно справување со кризни ситуации.

Обуката ќе се одржи денеска и утре во просториите и капацитети на Противпожарната бригада на Град Скопје, на локалитетот во Автокоманда. Обуката ќе ја вршат овластени лица од компанијата ХОЛМАТРО од Холандија. На обуката ќе учествуваат тимови од Ттериторијалните единици на целата држава, а ќе присуствува и првиот човек на ДЗС, Аднан Џафероски.

Би можело да ве интересира

ВИДЕО: Пожарот изгоре сè, ѝ остана само една кеса во рацете

Мери Јордановска

Тетовските пожарникари преку протест побараа платите да бидат според законите

A1on

ВИДЕО: Голем пожар во фабрика за изолациски материјали во Словенија

A1on

ВИДЕО: Градоначалниците во луксузни автомобили, а пожари се гасат со возила од 1966

Виктор Јованов

Единаесеттемина затруени со чад во пожарот во Кисела Вода во стабилна состојба

A1on

Девет лица хоспитализирани по пожарот во Кисела Вода

A1on