Светска банка ќе го презентира полугодишниот извештај за земјите од Западен Балкан

Светска банка денеска ќе го презентира полугодишниот економски извештај за земјите од Западен Балкан.

Ова е 15-то издание од серијата извештаи за состојбата на економиите во земјите од Западен Балкан – Албанија, Босна и Херцеговина, Косово, Северна Македонија, Црна Гора и Србија.

Во Скопје, извештајот ќе го претстават Галина Андронова Винчелете, менаџер на секторот за макроекономија, трговија и инвестиции во Светска банка, Сања Маџаревиќ – Шујстер, виш економист за Западен Балкан и Бојан Шимбов, економист од Канцеларијата на Светска банка во Скопје.

Би можело да ве интересира

Пад на побарувачката за „црно злато“ во 2020, предвидува ОПЕК

Раст на цените на нафтата

Татјана Ташкова

Во источниот регион ќе се гради репроцентар за фазани

Министерство за економија: Не даваме никакви дозволи и лиценци за тутун, само ги впишуваме компаниите со тутунски производи во Регистарот

Ана Ололовска

Донесен Законот за враќање на дел од данокот на додадена вредност на физичките лица

Ана Ололовска

Министерството за економија за една недела да ја испита дозволата за концесија на „Еуромакс“

Ана Ололовска