ВИДЕО: Ученик херој ги спаси сите од грабнатиот и запален автобус во Италија

Едно од момчињата зарабени во училишниот автобус во близина на Милано, 13 годишниот Реми Шехата успеал да го сокрие својот мобилен телефон и да повика полиција.

Тој така спаси 51 ученик, кои без киднапирани од возачот на автобусот, кој по грабнувањето и го запали.

Италијанската агенција АНСА соопшти дека Реми по телефон го контактирал својот татко, додека се преправал дека се моли на арапски јазик.