Изложба „Во земјата на змејовите” во ТЦ „Сити мол“

Во ТЦ „Сити мол“ од денеска до 21 април ќе биде поставена патувачката изложба „Во земјата на змејовите” која досега гостувала во неколку европски градови.

Изложбата на креативен и оригинален начин ги претставува змејовите – познати фантастични ликови од приказните и митовите. Изложени се огромни скулптури на змејови, џиновски јајца на змејови, витешки оклопи…

Во рамки на изложбата ќе бидат органиизрани и едукативни тури за најмалите секој петок од 18 до 20 часот, сабота и недела од 13 до 15 и од 18 до 20 часот. Работилници за деца ќе се одржуваат секоја сабота и недела од 12 часот.