Индиец си го погребал бебето живо оти се родило со две глави, гробар го спасил

Татко од Индија погреба живо 40-дневно бебе, бидејќи се родило „со две глави“. Ужасниот случај е регистриран во индиската држава Кашмир.

Заради дисфункција, бебето имало израсток на главата за кој таткото мислел дека е „втората глава“. Таа аномалија се покажала како многу тешка за семејството на бебето и таткото одлучил да го погреба близу градот Нохата.

Бебето, сепак, имало среќа – гробар поминал покрај местoто каде детето било закопано и успеал да го спаси. Подoцна ја повикал и полицијата.

По хируршката интервенција, отстранет му е израстокот на бебето што бил околу два килограма. Бебето веќе е отпуштено од болница и сега е кај неговиот чичко.

Би можело да ве интересира

Силно невреме урна шатор во Индија, 14 лица загинаа

A1on

Во Индија 49 починати од екстремно високи температури

A1on

Индија воведува царини за некои американски производи

A1on

Индија воведува царини за 29 прехрамбени производи од САД

A1on

Во Индија пред циклон евакуирани 300.000 луѓе

A1on

Индија подготвува евакуација на 300 000 луѓе поради циклон

A1on