Градежни активности во Сончев град и на влезот и излезот од Штип

Заврши изградбата на канализациската и водоводна мрежа во новата населба Сончев град во Штип, информираше денеска директорот на ЈП „Исар“-Штип, Живко Тасев.

-Комплетно е изградена новата канализациска мрежа во должина од 800 метри, останува уште еден крак од водоводната мрежа. Но, еве во наредниот период инвеститорот, односно оние кои што имаат плацеви и за индивидуални куќи да се приклучат на канализациската и водоводна мрежа, рече Тасев.

Инаку, во штипскиот Сончев град ќе се градат вкупно 40 индивидуални куќи, за што инвеститорот си ги има подмирено своите обврски кон општината.

Градежни активности има и на влезот и излезот на градот Штип. Градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски денеска изврши увид во изградбата на пешачката патека до факултети во Кампус 4.

-Испроектиравме тротоар, којшто служи не само да го разубави овој дел од градот, туку и за движење на убава пешачка патека за граѓаните, пред се, овде мислам и на студентите коишто се движат кон Кампус 4. Така што ќе можат да имаат услови за безбедно движење овде по еден нов тротоар којшто е со должина од 1.250 метри и квадратура од 1.900 метри квадратни. Станува збор за инвестиција на Општина Штип од 2,3 милиони денари, рече Бочварски.

Општина Штип дополнително ќе постави и клупи за граѓаните и улично осветлување, со што влезот на градот ќе добие нов поубав лик.

Би можело да ве интересира

Археолозите работат на два локалитета на експресниот пат Штип – Кочани

A1on

Пробниот попис во Штип тече без проблеми

A1on

Одложено судското рочиште за стечај на штипски „Бетон“

A1on

Акција „Се бара Тор од планетата Азгард“ во Штип

A1on

Општина Штип продолжува со реконструкција на патната инфраструктура во градот

A1on

(ВИДЕО) Јорданов: Во Штип денес градат само семејните фирми на градоначалникот

A1on