„Форбс“: Помалку 55 милијардери во светот

Бројот на милијардери во светот од мината година се намалил за 55 лица, односно 2.153, пишува американскиот магазин „Форбс“, објавувајќи листа на најбогатите луѓе во светот.

Најмногу милијардери се намалиле во азиско-пацифичкиот регион, особено во Кина, каде што оваа година се помалку за 49 богаташи.

Бројот на богатите луѓе се зголемил само во Бразил и во САД. Во САД, сега тие се 609, од кои 14 се наоѓаат на првите 20 места.

Би можело да ве интересира

Најбогатиот Индиец го купи британскиот бренд Хемлиз

A1on

Американски милијардер е новиот спонзор на наградата Букер

Sandra Boshkovska

Десетте најбогати семејства во САД заедно имаат 530 милијарди долари

A1on

Бројот на милионери во банките во ЕУ зголемен во 2017 година

A1on

Форбс: На листата најбогати, 11 отсто се жени

A1on

Форбс: Безос – најбогат маж, Бетенкур Мејерс – најбогата жена

Sandra Boshkovska