Прв регионален форум за развојни приоритети во Источниот плански регион

Во Штип денеска ќе се одржи првиот регионален форум за утврдување на развојните приоритети во Источниот плански регион. Форумот ќе го отвори министерот за локална самоуправа Сухејл Фазлиу.

На настанот ќе присуствуваат градоначалници од Источниот плански регион како и претставници од граѓанскиот и од бизнис секторот.

Би можело да ве интересира

Фазлиу: Надлежните да направат анализи и да излезат со конкретни докази за евентуални злоупотреби

Ана Ололовска

Презентација на 16 проекти одобрени со грантовата шема за инвестиции

Ана Ололовска

Фазлиу во работна посета на Унгарија

Ана Ололовска

Општина Виница очекува државна поддршка за два рурални инфраструктурни проектa

Ана Ололовска

Ќе се инвестираат 4,7 милиони евра за 43 проекти во планските региони

Ана Ололовска

Работилница за проекти меѓу пограничните региони на Србија и Северна Македонија

Ана Ололовска