Прв Регионален форум во Полошкиот плански регион

На Попова Шапка денеска ќе се одржи првиот Регионален форум во Полошкиот плански регион, во рамките на проектот „Рамномерен и инклузивен регионален развој”.

Ова е прв од серијата форумски сесии на кои преку консултативен процес ќе се утврдуваат приоритетите и ќе се бараат решенија во партнерство на локалните власти со граѓанскиот и со бизнис секторот.

Форумот ќе го отвори министерот за локална самоуправа Сухејл Фазлиу, а според најавата, ќе присуствуваат градоначалници и граѓани од Полошкиот плански регион.

Проектот „Рамномерен и инклузивен регионален развој” го имплементира Министерството за локална самоуправа, со поддршка на швајцарската Влада.

Би можело да ве интересира

Фазлиу: Надлежните да направат анализи и да излезат со конкретни докази за евентуални злоупотреби

A1on

Презентација на 16 проекти одобрени со грантовата шема за инвестиции

A1on

Фазлиу во работна посета на Унгарија

A1on

Општина Виница очекува државна поддршка за два рурални инфраструктурни проектa

A1on

Ќе се инвестираат 4,7 милиони евра за 43 проекти во планските региони

A1on

Работилница за проекти меѓу пограничните региони на Србија и Северна Македонија

A1on