САД почнува да го користи новото име Република Северна Македонија

Амбасадата на САД во Скопје информираше дека владата на Соединетите Американски Држави добила официјално известување за промената на името.

„Ние веднаш ќе почнеме да го користиме новото име и ќе почнеме процес на промена на референците на интернет страниците, официјалните документи и секаде на друго место“, се наведува во кусата објава на амбасадата.

Би можело да ве интересира

Од денеска нови регистарски таблички со NMK

A1on

Почнува издавањето на новите таблички со ознаката NMK

A1on

„Македонија вечна“, стана „Северна Македонија вечна“

A1on

Сајтот за туристичка промоција „Macedonia timeless“ причина за препукување меѓу власта и опозицијата во Грција

A1on

Нимиц: Се измачив со користењето на „ПЈРМ“, Преспа е врв на мојата кариера

A1on

Северна Македонија или Македонија? Караџовски и Адеми расправаa како да ја пишува државата на извештајот

A1on