Комисиите почнаа да ги преразгледуваат одбиените апликации

Комисиите од Министерството за култура денеска почнаа повторно да ги рзгледуваат апликациите кои се одбиени на Годишната програма за 2019 година.

За нив одлуките се поништуваат и доколку по повторното разгледување се утврдат недоследности, како што соопшти Министерството за култура, листата на поддржани проекти од национален интерес ќе биде дополнета.

Во просториите на Министерството секоја од деветте комисии почна да ги разгледува одбиените апликации. Од Министерството со соопштение ќе известат дали тие ќе имаат рок до кога ќе таре преразгледувањето и дали е предвиден дополнителен буџет.

Би можело да ве интересира

Отпад во Министерството за култура

Васко Маглешов

Порамнување на платите во културата по завршување на изборите

A1on

(ВИДЕО) Ласкова: Како советник се грижам за широката слика во културата, проектите се во надлежност на комисиите

A1on

Министерство за култура: Ќе се менува начинот на финансирање на проектите

Sandra Boshkovska

Кумановскиот музеј годинава ќе реализира 23 проекти

Sandra Boshkovska

По средбата на Заев со Адеми ќе се знае дали ќе се поништи дел од конкурсот на Министерството за култура

Sandra Boshkovska