Меморандум за соработка на МИОА, МП и Академија на судии и јавни обвинители

Меморандум за соработка помеѓу министерствата за информатичко општество и администрација (МИОА), и за правда, и Академија на судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ ќе биде потпишамн денеска во МИОА.

По потпишувањето се најавени изјави на министрите Дамјан Манчевски и Рената Дескоска-Треневска и на директорката на Академијата „Павел Шатев“ Наташа Габер Дамјановска.

Би можело да ве интересира

Отворена Третата меѓународна конференција BalkanCom 2019 посветена на 5G технологијата

Ана Ололовска

Јавни обвинители ќе се обучуваат за препознавање криминал од омраза

Ана Ололовска

Дилемите од примената на Законот за ДДВ и одданочувањето на ИТ-услугите

Ана Ололовска

Министерот Манчевски се обрати на 11-тата конференција на Асоцијацијата за човечки ресурси

Ана Ололовска

ГДУ: Манчевски ги мотивира административците да не работат

Ана Ололовска

Манчевски се обрати на Pantheon Конференција 2019: Со дигитализацијата го менуваме начинот на којшто работи јавната админситрација

Ана Ололовска