ДИК ги презема сите законски дејствија за одржување на локалните избори

ДИК ги презема сите законски дејствија за одржување на локалните избори

Државната изборна комисија (ДИК) ги презема сите неопходни активности за спроведување на законските дејствија за одржување на локалните избори на 24 март, изјави денеска портпаролот на Комисијата Билјана Јовановска.

– Во ДИК се извршуваат сите неопходни активности за преземање на законските дејствија, а ќе следи донесување на роковник што ќе биде објавен, изјави Јовановска.

ДИК денеска одржува седница на која се разгледуваат датумите за подготовка на роковникот.

Вести од истата категорија