Ружин – „Витез на легија на честа“

Ружин – „Витез на легија на честа“

Нано Ружин, поранешен амбасадор на РМ во НАТО и претседателски кандидат на Либерално – демократската партија на последните претседателски избори, со декрет на Претседателот на Франција е одликуван со највисокото француско одликувањение „ВИТЕЗ НА ЛЕГИЈА НА ЧЕСТА” – CHEVALIER DE LA LEGION D’HONEUR за животно дело во приближувањето на двете држави и народи.

Одликувањето ќе му биде доделено во името на францускиот Претседател, а ќе му го врачи францускиот Амбасадор во Република Македонија , Н.Е. Жан- Клод Шлумберже.

Вести од истата категорија