ВИДЕО: Јакимовски со шатори ги затвори сите приоди до Уставниот суд

ВИДЕО: Јакимовски со шатори ги затвори сите приоди до Уставниот суд

Стевче Јакимовски со дел од вработените од Општината Карпош го опколија целиот простор околу Уставен суд, на местото каде што граѓанската платформа АЈДЕ најави дека вечерва ќе организира протест и ќе бдее цела ноќ.

Дополително постојано се носат вработени во администрацијата и членство на ВМРО-ДПМНЕ.

stevceustaven

Јакимовски во одбрана на Уставниот суд, на истото место постави шатори, буквално блокирајќи ги сите влезови до Уставниот суд иако маршрутата и местото за протест пред Уставниот суд веќе се пријавени и најавени во МВР од платформата АЈДЕ.

jakimovskiUstaven (1)

На протестот на АЈДЕ кој ќе започне од пред Владата на РМ и ќе се движи преку Собрание до Уставен суд се приклучи и опозицијата предводена од СДСМ, ОМ, ПЕИ, ПЕП 21, ДС, ДОМ, ТХП, ФРОДЕМ, ЛЕВИЦА, како и многу невладини организации и граѓани.

jakimovskiUstaven (3)

Вести од истата категорија