Услови за користење |    Добредојдовте на страната на А1ON.|Четврток, Мај 5, 2016
Навигација: Почетна » Македонија » Од утре испитите за возачка ќе се полагаат електронски

Од утре испитите за возачка ќе се полагаат електронски 

avto-skola-1-mji

Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкуловска најави дека од утре возачките испити ќе се полагаат електронски.

Министерката утре во испитниот центар на АМСМ во Тетово ќе присуствува на отпочнувањето на електронското тестирање на кандидатите.

Сите кандидати кои од 1 ноември се пријавени за полагање на теоретскиот дел од испитот за возачка дозвола прашањата ќе ги добиваат во форма на електронски генерирани тестови,според проектот “е-тестови“.

Вести од истата категоријаОставете коментар

 

А1 он нема да објавува содржини кои што содржат повикување на верска, расна, национална омраза, содржат директни повици на насилство или пак дискриминираат по основ на родова, социјална, етничка припадност или сексуална определба. А1 он нема да дозволи коментари на корисници кои што содржат говор на омраза. Оваа обврска не се однесува на објавување на документи, изјави или друг новинарски материјал во пренесен или на друг начин достапен во изворна форма за пошироката публика.