(ВИДЕО) Мигрантите ги одбија пакетите со помош од полицијата

(ВИДЕО) Мигрантите ги одбија пакетите со помош од полицијата

Мигрантите кои се на меѓуграничниот премин ги одбија пакетите со храна и прва помош кои сакаше полицијата да им го даде.

Во моментот кога полицајците пристапија кон нив со пакетите да им ги дадат преку жицата сите почнаа да извикуваат „Не, не“ и не сакаа да ги земат.

Тие се револтирани зошто од синоќа седат на отворен простор на дождот и што не им се дозволува да влезат и да се засолнат на македонска територија, односно во близина на железничката станица во Гевгелија.

Вести од истата категорија