Услови за користење |    Добредојдовте на страната на А1ON.|Недела, Мај 1, 2016
Навигација: Почетна » Македонија » Добиена првата тужба против ТВ 24

Добиена првата тужба против ТВ 24 

sud

Тужбата на Александра Смилевска што со помош на ССНМ е поднесена против ТВ 24 е добиена на првостепено ниво.

Основен Суд Скопје 2 пресуди дека Смилевска е незаконски отпуштена во јули 2011 и наложи работодавачот да ја врати на работното место.

За оваа пресуда ТВ 24 има право на жалба во рок од 8 дена од добивањето на решението.

ССНМ обезбедува правна помош за уште двајца колеги од истиот медиум кои беа отпуштени без почитувана процедура.

Вести од истата категоријаОставете коментар

 

А1 он нема да објавува содржини кои што содржат повикување на верска, расна, национална омраза, содржат директни повици на насилство или пак дискриминираат по основ на родова, социјална, етничка припадност или сексуална определба. А1 он нема да дозволи коментари на корисници кои што содржат говор на омраза. Оваа обврска не се однесува на објавување на документи, изјави или друг новинарски материјал во пренесен или на друг начин достапен во изворна форма за пошироката публика.