Услови за користење |    Добредојдовте на страната на А1ON.|Петок, Мај 6, 2016
Навигација: Почетна » Македонија » Шенџин и Ѓаковo почнуваат соработка со Кичево

Шенџин и Ѓаковo почнуваат соработка со Кичево 

DIGITAL CAMERA

Градоначалниците на двете општини, Шенџин од Албанија и Ѓаково од Косово, престојуваа во Кичево, на официјална средба со општинските власти.

Тие му ја честитаа победата на градоначалникот Дехари и изјавија дека ова е голема и историска победа за целиот албански народ.

DIGITAL CAMERA

Меѓу друго Дехари рече:

„Јас од двајцата градоначалници примив најубави честитки за победата на последните локални избори. Разговаравме и за да ја продолжиме соработката во многу сфери, какви што се: културата, образованието, бизнисот, и ги примив поканите за да ги посетам овие две места. Ние ќе одиме на 10 јуни во Шенџин, кога градоначалникот ќе ја отвори туристичката сезона, а културниот ансамбл од Ѓаково летово ќе дојде на нашата манифестација на денот на печалбарите“.

DIGITAL CAMERA

„На оваа победа ѝ се приклучуваат сите Албанци и ние дојдовме за да почнеме соработка со оваа општина. Ова беше една од најголемите победи што ги имал некој албански кандидат за градоначалник, затоа што има своја симболика и историја“ – изјави градочалникот на Ѓаково.

„Убаво чуство е што денес сме овде во Кичево и, освен честитките, ние дојдовме и да подадеме рака за меѓусебна соработка. Ги повикувам граѓаните на Кичево да ги посетат убавите плажи на Шенџин“ – рече Салвадор Качај, градончалник на Шенџин.

Ф.Д.

Вести од истата категоријаОставете коментар

 

А1 он нема да објавува содржини кои што содржат повикување на верска, расна, национална омраза, содржат директни повици на насилство или пак дискриминираат по основ на родова, социјална, етничка припадност или сексуална определба. А1 он нема да дозволи коментари на корисници кои што содржат говор на омраза. Оваа обврска не се однесува на објавување на документи, изјави или друг новинарски материјал во пренесен или на друг начин достапен во изворна форма за пошироката публика.