simon trpceski

Трпчески премиерно го изведе „Македонисимо“ пред германската публика

Трпчески премиерно го изведе „Македонисимо“ пред германската публика

Германската публика во Лудвидсбург имаше прилика премиерно да го слушне новиот проект на македонскиот пијанист Симон Трпчевски насловен „Македонисимо“ со музика од Македонија. Освен на пијано, Трпески свиреше и на хармоника, па дури и запеа. Бувчанско, Малешевка, Црногорка, Беранче, Велигденско, Пелистерско, Поступано, но и Филка мома, Чие е она девојче,… во препознатливите македонски ритми, аранжирани […]

Премиерна изведба на проектот „Македонисимо“ на Симон Трпчески во Германија

Премиерна изведба на проектот „Македонисимо“ на Симон Трпчески во Германија

Македонскиот пијанист Симон Трпчески најавува светска премиера на неговиот најнов проект со музика од Македонија, насловен „Македонисимо“, која ќе се случи на 18 мај на Фестивалот во Лудвигсбург, Германија. – Станува збор за проект со македонска музика на кој му се радувам искрено, како на мало дете. Многу долго време работев на него во мојата […]